Formulă cu substanță activă „ambalată" inteligent
Cum ajunge cafeina la rădăcina firului de păr?

Substanțe active foarte eficiente pentru păr frumos și sănătos Și totuși, la ce ar folosi cel mai valoros ingredient, dacă nu ajunge acolo unde este nevoie de el?

Formele de dozare științifice

În acest caz se poate utiliza formula galenică. Aceasta se referă la modul în care ingredientele active trebuie procesate pentru a putea să acționeze la țintă. De exemplu formula galenică determină ce formă de dozare este optimă pentru un produs farmaceutic, dacă se administrează sub formă de tablete, pudră, supozitoare sau unguent. Formulele galenice joacă însă un rol important și în domeniul industriei cosmetice. Un exemplu binecunoscut sunt lipozomii: sfere mici care – atunci când sunt încorporate într-o cremă – asigură transportul ingredienților activi în straturile de profunzime ale pielii. Fără această substanță transportatoare, produsul cosmetic ar putea ajunge doar în straturile superficiale ale pielii și de aceea ar fi mai puțin eficace. Denumirea de formulă galenică provine de la medicul grec Galenus (129 – 199), care a fost medicul personal al câtorva împărați romani.

Experții în formule galenice dezvoltă formule inteligente

Institutul de Cercetare Dr. Wolff s-a ocupat cu formulele galenice timp de mulți ani și a atras multă atenție în cercurile de experți, de exemplu prin dezvoltarea timpurie a unei așa-numite baze de cremă ambifile. Indiciu: această bază poate fi amestecată atât cu apă, cât și cu ulei, și de aceea este deosebit de flexibilă în aplicarea ei.

Cel mai recent exemplu al unei forme de dozare deosebit de eficace este noul Alpecin Caffeine Shampoo C1. Pentru acest produs, Institutul de Cercetare Dr. Wolff a dezvoltat o formulă de șampon inteligentă care transportă complexul inovativ pe bază de cafeină direct în profunzimea rădăcinii firelor de păr. Rezultatul: cafeina acționează direct „la sursă”, stimulează creșterea părului și previne în mod eficace căderea părului.

Imprimare
小字体 中字号 大字体大小

Studii

Aici veți primi informații importante despre
studiile privind efectul produselor Alpecin.

Mai multe informații »