Stresul contribuie la apariția calviției
Stresul și dorința de a obține performanță consumă multă energie bărbaților.

Și creșterea părului încetinește. Pericolul căderii părului apare mai ales când rădăcinile firelor de păr prezintă o astfel de tendință ereditară. În plus, hormonul masculin testosteron joacă un rol cheie în acest proces.

Situație recreată științific în laborator pentru prima oară

Stresul permanent duce la un deficit de energie care se manifestă la rădăcina firelor de păr, printre altele. Acest deficit accelerează pierderea părului. Această conexiune cauzală a fost demonstrată experimental pentru prima dată printr-un model de cultură de păr organic sub conducerea dr. T. Fischer și a prof. dr. R. Paus de la Secția de Dermatologie a Spitalului Universitar din Lübeck. Stresul poate reduce semnificativ etapa de creștere a rădăcinii firelor de păr și poate să crească procentul firelor de păr aflate în etapa de repaos. Acestea sunt condițiile precise pentru căderea prematură a părului.

Prin adăugarea unei cantități mici de cafeină – un alt rezultat al experimentului –, efectul negativ al stresului a dispărut complet din nou.

"Ca rezultat cafeina s-a dovedit încă o dată un ingredient activ care stimulează rădăcina firelor de păr și care poate fi utilizat cu succes atât împotriva căderii premature, cât și legate de stres a părului,” a menționat dr. A. Klenk, șeful Institutului de Cercetare Dr. Wolff, referitor la rezultatele cercetării din Lübeck.

Imprimare
小字体 中字号 大字体大小

Studii

Aici veți primi informații importante despre
studiile privind efectul produselor Alpecin.

Mai multe informații »