Căderea părului este problema nr. 1 a bărbaților
Ea afectează unul din doi bărbați!

În 80% din cazuri, ”alopecia androgenică” este cea care îi îngrijorează pe bărbați. Căderea părului din cauze ereditare nu este o boală, ci o predispoziție! De aceea, nu poate fi vindecată definitiv, dar trebuie tratată permanent. Alopecia androgenică se moștenește într-o măsură dominantă. Pentru tratamentul pe termen lung se recomandă soluții cosmetice, deoarece pentru a trata o problemă cosmetică nu sunt necesare neapărat medicamente, acestea din urmă implicând un potențial risc de apariție a unor efecte secundare nedorite.

Cum ia naștere alopecia androgenică?

Excedentul de testosteron, ce începe de la pubertate, permite, pe de o parte, creșterea bărbii, iar pe de alta parte slăbește rădăcinile firelor de păr de pe scalp, predispuse la cădere. Din cauza predispoziției ereditare, rădăcina firului de păr reacționează hipersensibil la testosteron (DHT). Se va reduce aportul de energie și astfel se vor slăbi rădăcinile firelor de păr. Etapele de creștere se vor scurta, iar durata de viață a firelor de păr se încheie prematur.

În mod obișnuit, rădăcina firului de păr este activă pentru o perioadă de până la 8 ani (etapa de creștere), după care intră într-o etapă de repaus. Rădăcina permite desprinderea firului de păr, iar acesta cade - fără a exista pericolul căderii părului. După aceea, începe o nouă etapă de creștere - acest proces se repetă de aproximativ 14 ori, după care firul de păr moare definitiv.

Activitatea radacinii parului - cu Alpecin = scurtarea fazei de crestere

În cazul predispoziției ereditare, testosteronul (DHT) împiedică formarea neurotransmițătorului energetic AMPc, necesar pentru metabolismul rădăcinii firului de păr. Aceasta duce la scurtarea etapelor de creștere a firului de păr, iar durata de viață se încheie prematur. Dacă mor din ce în ce mai multe rădăcini ale firelor de păr în acest fel, apare calviția.

Activitatea radacinii parului - cu Alpecin = scurtarea fazei de crestere

Imprimare
小字体 中字号 大字体大小

informații despre produs

Alpecin Caffeine Liquid

Crește productivitatea rădăcinii firului de păr

Mai multe informații »

informații despre produs

Alpecin Caffeine Shampoo C1

Șamponul care stimulează creșterea firului de păr direct de la rădăcină

Mai multe informații »

informații despre produs

Alpecin Double-Effect Caffeine Shampoo

împotriva mătreții și a căderii părului din cauze ereditare

Mai multe informații »